Gent, Oudenaarde, Ename, Velzeke, Ronse... hier vertellen musea, kerken en bossen een verhaal van vele jaren geleden.
De Bovenschelde met al zijn kastelen en domeinen lijkt wel de Loire in het klein.
Oudenaarde, de tweede kunststad van Oost-Vlaanderen, geniet wereldfaam met zijn historische wandtapijten. In deze historische stad beleeft u ook de rijke Vlaamse wielercultuur in het Centrum Ronde van Vlaanderen. Of kom gewoon ‘life’ de voorjaarsklassiekers beleven.
Proef de sfeer samen met duizenden wielerfans.

Folkloristische evenementen zijn in de Vlaamse Ardennen een rijke traditie. De Bommelfeesten en Fiertelommegang in Ronse,
Geutelingenfeesten in Elst, Gulden-Eifeesten in Kruishoutem, Adriaen Brouwer Bierfeesten te Oudenaarde, d’Ouwegemse Fluitjesfeesten, meimaand te Kerselaere en de Mullemse Valiezenkoers zijn maar enkele klassiekers die veelal gepaard gaan met de heerlijkste lekkernijen.
De geuteling, de mattentaart, d’Ouwegemse fluitjes en de ‘Goaverse Valeirkes’ zijn enkele van deze folkloristische gebakjes.
Dorst? In de Vlaamse Ardennen is aan bieren keuze zat. Oudenaardse bruinen, Ename dubbel, tripel of blond, Gavers Valeirbier, Zwalmse tripel, enz. Naast de brouwerijen vindt u ook nog twee jeneverstokerijen en tal van bronwaters die op fles worden getrokken. Gezondheid!
Al deze specialiteiten en tal van typische hoeveproducten kan je ook proeven in de gezellige eetcafés en restaurantjes die onze streek rijk is.


Meer info:
Centrum Ronde van Vlaanderen: www.crvv.be
Provinciaal Archeologisch Museum (pam) Ename: www.ename974.org
Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen: www.rlva.be
Oudenaarde: www.oudenaarde.be

Mogelijkheid tot bezoek van Meuleken ‘t Dal in Zingem.
Deze houten molen is de kleinste in Oost-Vlaanderen en de eerste vermelding gaat terug tot 1388.

Zingem heeft een rijke traditie van mandenvlechters en rotanzaken.

Extra links

Naar Abel Abri